icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

LAGANA POSLASTICA ZA KOJU VAM NE TREBA UMEĆE U KUHINJI: Pravo je vreme za kolač sa NEKTARINAMA!

Podeli:

Ovaj kolač mogu da naprave i početnici u kuhinji, toliko je lak.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 2-3 zrele nektarine
  • Kašika šećera u prahu
  • 185 grama brašna
  • 60 grama mlevenih badema
  • 165 grama šećera u prahu
  • 150 grama putera
  • 125 mililitara meda
  • Tri jaja
  • 120 grama kisele pavlake

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh, a zatim oprane nektarine isecite na kriške i poređajte tako da se malo preklapaju. Pospite ih kašikom šećera u prahu.

 

U posudi pomešajte brašno, bademe, šećer u prahu. U odvojenoj posudi umutite puter, med, jaja i pavlaku, pa onda ove smese spojite i dobro izmešajte. Nalijte preko nektarina i ravnomerno rasporedite.

 

Pecite kolač oko sat vremena, ostavite da se ohladi pa onda isecite i poslužite na sobnoj temperaturi.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...