icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

UŽIVAJTE SVIM ČULIMA U MEKSIČKOM RUČKU: Zapečene tortilje sa povrćem su idealan izbor za letnje dane!

Podeli:

Za svega 20 minuta, možete poslužiti prijateljima i porodici

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:


pakovanje malih tortilja (8 kom)
300 g raznog povrća iseckanog na kockice
(pasulj, tikvice, paprika, crni luk, šampinjoni)
200 g crvenog pasulja iz limenke
10 g đumbira
100g paradajz pelata
400 g kačkavalja
so i biber
3 kašike maslinovog ulja

 

Način pripreme:


U tiganju na zagrejanom ulju propržiti povrće da omekša. Začiniti solju i biberom i sitno seckanim đumbirom. Dodati usitnjeni pelat i pasulj dobro promešati i ostaviti da krčka još nekoliko minuta.
Narendati sir. Odvojiti 100g kojim će se pre pečenja posuti tortilje.
Svaku tortilju nafilovati jednakom količinom fila od povrća i sirom i urolati kao palačinku.
Da se ne bi odmotale probodite je čačkalicom.
Tortilje ređati u nauljenu tepsiju za pečenje i na kraju posuti preostalim sirom.
Peći na 180°C oko 10 minuta ili dok se sav sir na tortiljama ne otopi i počne da dobija koricu.
 

foto: Profimedia

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...