icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

SLATKIŠ KOME NEĆETE ODOLETI: Sa lakoćom pripremite ŠVEDSKU pitu

Podeli:

Fina i ukusna poslastica za svakoga, a priprema se jednostavno.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

NAČIN PRIPREME


Za koru: Mikserom umutiti jaja i šećer. Postepeno dodavati ulje i mleko neprekidno muteći mikserom. Potom mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom.

 

Promešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u uljem podmazan i brašnom posut pleh (srednjih dimenzija) i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

 

Gotovu koru izvaditi iz rerne i tako vrelu preliti mešavinom mleka i šećera (mleko prokuvati, ostaviti da se dobro ohladi, dodati šećer, izmešati i držati u frižideru kako bi preliv bio hladan). Ostaviti da se ohladi i kora lepo upije mleko.

 

Za fil: Šlag krem umutiti sa hladnom gaziranom mineralnom vodom, dodati kiselu pavlaku i dobro umutiti mikserom. Dobijenu smesu naneti preko ohlađene kore. Seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...