icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

ODUŠEVITE PRIJATELJE SPECIJALNIM RECEPTOM: Crne palačinke sa čokoladom i višnjama su neodoljiva poslastica!

Podeli:

Ispecite ih brzo i lako uz ove trikove

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

100 gr brašna

25 gr kakao praha

na vrh noža soli

1 kašika prah šećera

2 srednja jajeta

1 kašika otopljenog putera + ulje ili puter za prženje

300 ml mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

10 višanja

 

Čokoladni fil:

 

100 gr dobre crne čokolade

15 gr putera

1,5 kašičica meda

70 ml punomasnog mleka

Šlag:

250 ml pavlake

2-3 kašičice prah-šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

 

Za posipanje:

 

4 kašičice prepečenih listića badema

kandirana kora pomorandže (po želji)

Priprema: Prosejte brašno, kakao prah i dodajte so pa umešajte šećer. Napravite udubljenje u sredini, umešajte ulupana jaja, otopljeni puter, mleko i ekstrakt vanile. Izmešajte testo da bude glatko i ostavite da stoji oko pola sata. Ispecite palačinke od testa.

Za fil, otopite čokoladu, med i puter, pa dodajte mleko da dobijete glatku masu. Za šlag, umutite pavlaku s prah-šećerom i dodajte vanilu, pa dobro rashladite.

Nafilujte palačinke, ukrasite šlagom i pospite bademom i pomorandžom.

Napomena: ovaj desert je pripremljen sa minimumom šećera, ako volite slađe kolače, povećajte količinu meda i dodajte nekoliko višanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...