icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NEOBIČNA, ALI PREUKUSNA POSLASTICA

JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH RECEPATA: Evo kako da napravite savršen POHOVANI SLADOLED!

Podeli:

Uživaćete u ukusu ovog posebnog specijaliteta!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g sladoleda, 2 jaja, šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks, pola kašičice pšeničnog skroba, 2-3 kašike šećera, 2 kašike kokosovog brašna, 1 kašika svežeg mleka, ulje za prženje.


Priprema: Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer. Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob.

 

Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.

 

Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom. Uživajte!

 

 

Inicijalizacija u toku...