icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

IDEJA ZA BRZ I UKUSAN RUČAK: Ćufte u paradajz sosu

Podeli:

Uz ove ćufte odlično ide pire krompir.

foto: Kod bake u gostima
foto: Kod bake u gostima

Sastojci:

 

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • korica hleba u mleku
  • malo mlevene crvene paprike
  • biber
  • so
  • 1 jaje
  • ulje
  • malo prezli
  • 2 kašike brašna
  • 200 ml kuvanog paradajza

 

Priprema:


U mleveno meso dodati isceđenu koricu hleba, jaje, seckan crni i beli luk, crvenu mlevenu papriku i mleven biber, so i malo prezli.


Sve dobro rukom izjednačiti. Praviti ćuftice i pržiti u ulju da porumene. Vaditi na ubrus.

 

U šerpicu staviti malo ulja, dodati 2 kašike brašna da porumeni, dodati kuvan paradajz i sipati 300 ml vode i mešati da se ne zgrudva.


Ako nije slano, posoliti. U to ubaciti ćuftice i pustiti da vri par min.

 

 

Inicijalizacija u toku...