icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

SLADOKUSCI ĆE SE POSEBNO OBRADOVATI: Kremasta "MOUSSE" torta sa kikiriki puterom je prava BOMBA!

Podeli:

Svi će je posebno voleti 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

100 g putera

125 g bele čokolade za kuvanje

65 g šećera

1 kašičica arome vanile

2 veća jaja

20 g kakaa

 

Za kikiriki-puter mousse kremu:

 

200 g kikiriki putera

40 g šećera u prahu

1 ravna kašičica (3 g) želatina + 1 kašika hladne vode

280 g mekano umućene slatke pavlake (36% m.m.)

 

Priprema: 

 

Podloga bez brašna

 

Ubacite u šerpu puter i čokoladu izlomljenu na kocke, pa stavite na šporet i otopite na najmanjoj vatri. Ubacite i šećer pa mešajte sve još minut-dva da se šećer otopi (ne mora skroz).

Skinite sa vatre pa ostavite da se prohladi kratko, 5-10 minuta.

Dodajte aromu vanile i jedno po jedno jaje, pa dobro izmešajte žicom.

Na kraju dodajte kakao i sve lepo sjedinite žicom. Treba da dobijete finu glatku i sjajnu čokoladnu smesu.

Ovu smesu ulijte u mali okrugli kalup prečnika 20 cm, kojem ste prethodno obložili dno pek papirom a stranice malo namazali puterom.

Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Nek se prohladi malo u plehu, pa izvadite podlogu iz pleha i ostavite je da se skroz ohladi na žici.

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...