icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

NJOJ NIKO NE MOŽE ODOLETI: Ruska torta sa orahom i lešnicima je pravi izbor za septembarske dane!

Podeli:

Slatkiš vam može trajati nekoliko dana

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

8 jaja

8 kašika šećera

100 gr seckanih oraha

2 kašike brašna

Sastojci za fil:

200 g čokolade

400 g šećera

300 g mlevenih oraha

1 velika šolja mleka za popariti orahe

250 g margarina

700 ml mleka

3 kašike gustina (skrobno brašno)

150 g mlevene plazme

150 g mlevenog pečenog lešnika

2 kešice šlaga

 

Priprema:

 

Kora: Umutiti 8 belanaca i 8 kašika šećera. Ručno mešati pa dodati 100 g seckanih oraha i 2 kašike brašna. Pouljiti pleh, staviti pek papir i peći na 160 stepeni.

Priprema fila 1: 300 g mlevenih oraha i 200 g šećera popariti sa malo vrućeg mleka. U prohlađen fil dodati 200 g otopljene čokolade i umućenog pola margarina.

Priprema fila 2: 8 žumanaca umutiti sa 200 g šećera. Staviti 3 kašike gustina pa sve skuvati u 700 ml mleka. U hladan fil dodati umućenog pola margarina. Fil podeliti na pola. U prvi deo staviti 150 g mlevenog plazma keksa, a u drugi 150 g mlevenog lešnika.

Slažemo ovim redom: kora, fil 1, fil sa plazmom, fil sa lešnikom, šlag. Tortu dekorisati krem šlagom i topljenom čokoladom.

 

 

.

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...