icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

BAKIN RECEPT ZA SVE VAS: Domaće vanilice sa marmeladom su neodoljiv spoj!

Podeli:

Najjednostavniji kolač kada u kući nemate mnogo izbora

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

250 gr masti ili margarina sobne temperature

5 kašika šećera

1 jaje

1 žumance

2 vanil šećera

500 gr brašna

marmelada od kajsija

šećer u prahu

 

Mikserom umutite mast tako da postane penasta. Dodajte šećer i vanilu, zatim još izmiksate. U mućenu masu dodajte celo jaje i žumanac. Sve lepo sjedinite. Postepenim dodavanjem prosejanog brašna umesite testo. Testo prebacite na blago pobrašnjenu radnu površinu i umesite rukama. Podelite na dva tri dela i svaki deo posebno uviti u rastegljivu foliju i ostaviti 15-20 minuta u frižider.

Prvi deo testa izvaditi iz frižidera i oklagijom ga istanjiti na 5 mm debljine. Modlicama izvaditi manje krugove. Kada su vanilice u pitanju, volim da su male, pa je tako jedna vanilica-jedan zalogaj. Višek testa ponovo premesiti i ponovo iseći. Tako uraditi i sa drugim delom testa. Vanilice slagati na pleh obložen papirom za pečenje sa razmakom od 1 cm jer one u toku pečenja narastu.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C od 10-15 minuta zavisno od vaše rerne. Vanilice na površini moraju ostati svetle.

Pečene vanilice skidati sa lopaticom i ostaviti na radnu površinu da se prohlade i stegnu.

Dok su vanilice još mlake premazati sa jedne strane sa marmeladom od kajsija i sastaviti sa drugom vanilicom. Blago pritisnuti da se marmelada ravnomerno rasporedi između vanilica.

Vanilice pospite sa šećerom u prahu ili uvaljajte u isti. Šećeru u prahu možete dodati vanilin šećer.

Vanilice čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...