icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

UKUSNA POSLASTICA ZA CELU PORODICU: Rolat sa jagodama je omiljeni recept svih mama!

Podeli:

Spremite pleh i dobru volju

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno:

 

7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

½ kašičice praška za pecivo

2 kašike tople vode

1 kašika ulja

 

Fil:

 

500 g jagoda

200 g kisele pavlake 20 % mm

100 g šećera u prahu

200 g mlevene plazme

2 kesice šlag krema

50 g čokolade za kuvanje

 

Priprema: 

 

Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, a onda dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno i prašak za pecivo pa dodajte u pripremljena jaja. Na kraju dodajte toplu vodu i ulje i varjačom promešajte. Sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 13-15 minuta na 200 °C. Pečeni patišpanj izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.

 

Jednu kesicu šlaga pripremite prema uputstvu sa pakovanja. U sud sipajte kiselu pavlaku i dodajte šećer u prahu. Mešajte dok se ne sjedini pa dodajte plazmu i pripremljen šlag.

 

Filom premažite patišpanj, pa preko izrendajte čokoladu na krupno i složite iseckane jagode.

Urolajte i premažite drugom kesicom šlaga koju ste takođe pripremili prema uputstvu sa pakovanja.

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...