icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

NAPRAVITE PRAVI UGOĐAJ U SVOM DOMU: Domaći burek nikad nije bilo jednostavnije pripremiti!

Podeli:

Svaka domaćica bi trebalo da zna ovaj recept

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Sastojci:

 

½ kg brašna

300 ml tople vode

15 gr soli

fil po želji, predlažem 400 – 500 gr feta sira

svinjska mast

 

Priprema: 

 

Ono što se navodi kao veoma važno jeste da se testo jako dobro umesi, dok ne postane skroz glatko. Dakle, od brašna, vode i soli umesite glatko testo, meseći ga 30 – tak minuta. Za to može poslužiti mikser sa nastavcima za mešenje ili mini pekara, ako imate program za mešenje testenine (bez dizanja, jer u ovo testo ne ide kvasac

 

Kada ste testo dobro umesili, podelite ga na 4 dela i pošteno namažite mašću i od gore i od dole i ostavite na jednako namašćenu radnu površinu da se odmori pola satićka, prekriveno folijom (ili kesicama)

Za to vreme pripremite fil. 

Dobro namastite radnu površinu.

 

Uzmite prvi komad testa, još ga dobro namastite od gore i dole i razvlačite ga nežno rukama po maaaasnoj podlozi, koliko god možete. Kako ženica reče u receptu, može se desiti da pukne a to se meni naravno i desilo. No, to nije nikakav problem. Krajeve testa takodje rastanjiti što bolje možete a ako ne ide, možete ih i odseći. Kada ste rastanjili prvu koru, savijte je u kvadrat i pažljivo odložite sa strane.

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...