icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jesenji kolač

IDEALNI SLATKIŠ ZA JESEN: Slasni i mekani rolat s bundevom i cimetom (RECEPT)

Podeli:

Prvi jesenji dani nose sa sobom nove namirnice i, samim tim, nove recepte!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

 

  • 100 grama brašna
  • Pola kašičice praška za pecivo
  • Pola kašičice sode bikarbone
  • Pola kašičice mlevenog cimeta
  • Pola kašičice ekstrakta vanile
  • ¼ kašičice soli
  • Tri jaja
  • 150 grama šećera
  • 200 grama rendane bundeve
  • 50 grama šećera u prahu

 

Za fil:

 

  • 170 grama krem sira
  • 150 grama šećera u prahu
  • 170 grama grčkog jogurta
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Šećer u prahu (za posipanje)

 

Priprema


Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh podmažite uljem i obložite papirom za pečenje.

 

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. U odvojenoj posudi umutite mikserom jaja i šećer, dok ne dobijete penastu i žutu smesu. Dodajte ekstrakt vanile i rendanu bundevu.

 

U to polako dodajte suve sastojke, izmešajte, pa nalijte u pleh i rasporedite ravnomerno. Pecite oko 13 do 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.

 

Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa pečenu koru stavite na to. Polako skinite papir za pečenje za kore i opet pospite malo šećera u prahu, pa urolajte koru dok je još topla.

 

Umutite krem sir, jogurt i ekstrakt vanile, a zatim dodajte šećer i još malo umutite. Smesu ostavite u frižideru sat vremena.

 

Odrolajte koru, namažite fil i ponovo urolajte. Možete rolat da poslužite odmah, ali će biti ukusniji ako ga ostavite da prenoći u frižideru. Pre serviranja pospite odozgo šećerom u prahu.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...