icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

posna jela

IDEALAN KRSTOVDANSKI RUČAK: Čorba od praziluka savršena za post na vodi (RECEPT)

Podeli:

Gusta čorba od praziluka može se spremiti za tri dana unapred, a odlično je jelo za post na vodi.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

  • 2 praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 300-400 g krompira
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • sok od pola limuna
  • kašika brašna


Priprema


Zagrejati malo vode, dodati sitno iseckani praziluk, crni luk i kuvati dok luk ne omekša, piše Lepa i srećna.

 

Dodati krompir iseckan na kocke, so, biber, lovorov list, sve preliti sa 1l vode, kuvati 45-50 minuta pokloljeno na umerenoj vatri.

 

Skinuti sa vatre, dodati kašiku brašna i prokuvati još pet minuta.

 

Na kraju sve začiniti limunovim sokom.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...