icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

PRAVI DOMAĆINSKI OBROK: 3 predloga za brzi ručak sa PILETINOM

Podeli:

Ako ste ljubitelj ukusnog pilećeg mesa, onda vam predložemo nekoliko ideja za jela sa ovim mesom, koja se lako mogu pripremiti kod kuće.

predlozi za ručak sa piletinom
predlozi za ručak sa piletinomfoto: Profimedia

Brzo jelo sa pilećim mesom

 

Sastojci:

 

  • 1 pile
  • 2 šolje pirinča
  • 1 kocka pilećeg bujona
  • običan ili topljeni sir
  • mlevena crvena paprika
  • biber
  • čubar (začinska biljka)
  • so

 

Priprema:


Isecite pile na komade (možete i kosti da uklonite). Stavite ga u odgovarajuću tepsiju, pa zatim dodajte i ostale sastojke. Pecite u jako zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta.

 

 

Pileće meso sa makaronama

 

Sastojci:

 

  • 1 pile
  • 1 glavica luka
  • iseckane paprike
  • 2 šolje soka od paradajza
  • 200 g makarona
  • nekoliko kockica maslaca
  • malo sira

 

Priprema:


Stavite pileće meso u odgovarajuću tepsiju i dodajte glavicu luka, koju ste prethodno narendali. Isecite paprike na trake i takođe dodajte. Na kraju dodajte sok od paradajza i makarone.


Sve to prelijte jednom šoljom vode i preko posipajte rendani sir i nekoliko kockica maslaca. Jelo se peče u rerni oko 30-40 minuta, pa zatim poslužite. Možete dodati garnir od kiselog mleka.

 

 

Pileće meso sa prokeljom

 

Sastojci:

 

  • 400 g prokelja
  • 200 g pilećeg mesa
  • 100 g kisele pavlake
  • nekoliko čenova belog luka
  • so
  • biber

 

Priprema:


Potopite prokelj na 15 minuta u kipuću i posoljenu vodu, kako bi omekšao. Isecite pileće meso na trake i propržite ga u prethodno zagrejanom ulju, u koje ste stavili i 1-2 čena belog luka.
Kada se pile malo proprži, dodajte i oceđeni prokelj, pa nastavite sa prženjem. Na kraju dodajte i pavlaku i kada se ona otopi, onda sklonite jelo sa vatre.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...