icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

zimnica

PROVEREN STARINSKI NAČIN: Najukusniji sok od paradajza bez konzervansa pravi se OVAKO (RECEPT)

Podeli:

Starinski način pripreme zimnice podrazumeva da se sprema bez konzervansa! Tako se sprema i ovaj kuvani paradajz.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 6 kg paradajza (pre čišćenja)
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu


Priprema

 

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade.b  Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Procediti u specijalnoj cedaljki.

 

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

 

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

 

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...