icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

OBOŽAVATE TUNJEVINU ALI NEMATE IDEJU KAKO BISTE JE UKLOPILI U RUČAK? Na ove načine spremite ukusna jela!

Podeli:

Svaka domaćica će uštedeti vreme

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tunjevina iz konzerve nije skupa, a kao glavni sastojak jela štedi dosta vremena. U dobroj kombinaciji namirnica biće ukusan i zdrav ručak.

 

Mediteranska testenina s tunjevinom

 

Tunjevinu iz konzerve treba pomešati s naseckanim pardajzom, maslinama, naseckanim lukom, kaparom, peršunom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Ukoliko imate tunjevinu konzervisanu u maslinovom ulju, nemojte je cediti. U ostalim slučajevima je ocedite i zamenite kvalitetnim maslinovim uljem. Skuvajte testeninu i u što topliju umešajte tunjevinu s povrćem. Pospite narendanom mocarelom koja će se rastopiti. Priprema se 15 minuta i kuva isto toliko.

 

Sastojci za 4 osobe:

 

160 gr tunjevine iz konzerve (po mogućnisti da je u maslinovom ulju)

1 paradajz naseckan na sitne kockice

1/2 šoljice naseckanih crnih maslina

1/4 šoljice naseckanog luka

2 kašike naseckanog peršuna

1 kašika naseckanog kapra

2 kašike limunovog soka

2 kašike devičanskog maslinovog ulja

so, sveže mleveni biber

340 gr nekuvane testenine

1 šoljica narendane Mocarele

 

foto: Profimedia

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...