icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

IDEALAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Zapečene sarmice od zelja prelivene kiselim mlekom!

Podeli:

Domačice imaćete ručak za nekoliko dana

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

2 veće veze zelja

1 kašičica soli

1 kašičica belog sirća

2 l vode

 

Za zapršku:

 

50 ml ulja

1 kašika brašna

2 kašičice aleve paprike

400 ml vode

suvi biljni začin

 

Za fil:

 

1/2 kg mešanog mlevenog mesa

2 srednje glavice crnog luka

1 čen belog luka

2 kašičice suvog biljnog začina

1 kašičica mlevenog bibera

150 g pirinča

1 kašika aleve paprike

100 ml ulja

2 srednje šargarepe

 

Priprema:

 

Listove zelja oprati i skinuti zadebljani deo. U veću, dublju, šerpu staviti vodu, so i sirće, pa staviti da provri. U provrelu vodu "provlačiti" po jedan list zelja, samo da, malo, omekša. Nikako ne stavljati po više listova, jer jako brzo omekšaju, pa mogu da se raspadnu.

 

Poparene listove vaditi u vanglicu, sa hladnom vodom. Kada se završi ceo postupak potapanja listova staviti ih u cetku da se ocede.

 

Fil: Na zagrejanom ulju staviti sitno iseckani crni luk, beli luk i šargarepu. Dinstati, oko, 1-2 minuta, pa dodati mleveno meso (mešavina svinjskog i junećeg). Meso, sa varjačom, dobro usitniti i posuti ga sa biberom i suvim biljnim začinom. Promešati i dinstati dok meso ne bude poluprženo. Ako treba dolivati po malo vode. Kada se meso upržilo dodati alevu papriku, promešati i ubaciti, dobro opran, pirinač. Sve sjediniti i ostaviti da se ohladi.

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...