icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prijatno!

IDEALNO ZA POČETNIKE U KUHINJI: Čorbica sa kukuruzom čiji se ukus ne zaboravlja (RECEPT)

Podeli:

Brzo je gotova, izuzetno ukusna, a lako ćete je pripremiti čak i ako niste iskusni.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Ako tek počinjete svoju kulinarsku avanturu, a volite toplu, domaću hranu, probajte da napravite ovu čorbicu sa kukuruzom.

 

Priprema je veoma jednostavna!

 

Sastojci:

 

  • 400 grama smrznutog kukuruza
  • Tri krompira
  • Glavica luka
  • Dva čena belog luka
  • Pileća kocka za supu
  • 100 mililitara mleka
  • So, biber
  • Maslinovo ulje

 

 

Priprema

 

Kukuruz prelijte ključalom vodom i ostavite da stoji dok oljuštite i iseckate crni i beli luk.

 

Propržite luk na maslinovom ulju, u međuvremenu rastvorite kocku u 500 mililitara vruće vode, Krompir ogulite i iseckajte na kocke.

 

Luku dodajte oceđeni kukuruz, nalijte supom, pustite da provri a zatim ubacite krompir. Kuvajte dok krompir ne postane mekan, pred kraj sipajte mleko.

 

Čorbu ispasirajte u blenderu ili štapnim mikserom do željene gustine, po potrebi začinite solju i biberom i poslužite toplu.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...