icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

VEČERA ZA ČITAVU PORODICU: Pita sa mlevenim mesom i pivom je pravi izbor za gurmane!

Podeli:

Začinjeno, hranljivo i sočno 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

2 veće glavice crnog luka
1 kašika vegete
4 jaja
500 ml piva
1 pakovanje kora za pite i gibanice
300 g mlevenog mesa

 

Priprema: 

 

Prodinstati na ulju crni luk i dodati mleveno meso. Začiniti vegetom  i dinstati sve ukupno 10-15 minuta. Za to vreme ulupati jaja i dodati pivo (mogu i začini..origano, bosiljak, biber..) Ređati kore i meso. Iseći tako složenu, nepečenu pitu na pračiće i zaliti pomešanim jajima i pivom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220, dok tečnost ne ispari, a pita ne porumeni (nekih 20-25 minuta). Prijatno.

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...