icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

UKOLIKO VAM SE BLIŽI PROSLAVA, IMAMO SLATKIŠ ZA VAS: Ananas torta sa mlevenim keksom je divan spoj!

Podeli:

Osvežavajuća, lagana i sočna

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

300 g mlevenog plazma keksa

100 g šećera u prahu

150 g plazma keksa

1 margarin

200 ml mleka

5 jaja

1 vanilin šećer

20 g želatina

500 ml slatke pavlake

300 g šećera

1 konzerva sećenog ananasa

50 g čokolade

1 kesica šlaga

1 krem fiks

 

Priprema:

 

U dublju tačnu poređati plazmu koju pre toga treba umakati u mleko, preko toga premazati pripremljenim filom od mlevene plazme, margarina, malo mleka i 100 g šećera u prahu (to sve sjediniti).

 

Isečen ananas poređati po braon filu.

 

Žuti fil pripremati na sledeći način: jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. Sud sa žumancima stavimo na paru, dodamo mleko, 100 g šećera, vanil šećer, želatin i mutimo mikserom dok se fil ne zgusne. Sklonimo sud sa pare i ostavimo da se ohladi.

 

U sud za mućenje stavimo slatku pavlaku, krem fiks i šlag i mutimo dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Dodamo ohlađen krem i izmutimo mikserom.

 

Isečen ananas poređati po braon filu pa preko njega žuti fil i na to narendati čokoladu. 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...