icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

MIRIŠU NA BAKIN DOM: Nikad lakše napravite TOČAK KROFNE!

Podeli:

Ukrasite ih svežim voćem

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:
450 -500gr brašna
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
200 ml mleka
3 žumanceta
100 ml. ulja
korica limuna

 

Priprema:

 

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine.

 

Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Redjati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min.

U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti.

Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane.

Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. 

Pored krofni poređati voće, jagode i brusnice..

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...