icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

JELO KOJE MNOGI OBOŽAVAJU

BISER ITALIJANSKE KUHINJE: 3 trika za savršene lazanje

Podeli:

Napravite lazanje savršenog mirisa, ukusa i teksture.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Za mesni deo dovoljna je i vezica šargarepe peršuna i celera


Umak od mesa za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korenastog povrća koje se može pronaći u vezici . Naravno da je meso bitan sastojak, ali ono što daje poseban šmek je vezica šargarepe, celera i peršuna. Bitno je da je povrće sitno naseckano kako bi se na vreme skuvalo i omekšalo, a ostatak pripreme umaka će biti lagan, usputni posao.

 

Domaći listovi za lazanje


Kupite domaće sveže listove koji će lazanje učiniti kremastijim i ukusnijim. Sveže testo lepše se sjedinjuje s ostatkom sastojaka, pa ga nije potrebno kuvati pre sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Testo možete pripremiti i sami.

 

Bešamel je bitan sastojak


Nemojte preskočiti bešamel niti ga menjati drugim belim sosovima. Jednostavan je za pripremu, a jelu daje divan kremast i bogat ukus. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela, pa nikako nemojte preskočiti da dobro začinite svoj gusti, kremasti sos.

 

foto: Profimedia

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...