icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

RUČAK JE OBROK KOJI SPAJA PORODICU: Musaka s tikvicama će se svima dopasti!

Podeli:

Recept je namenjen svim domaćicama

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

1kg tikvica

vegeta

 

Nadev:

 

1 manja glavica crnog luka

2 manje šargarepe

400g mlevenog mesa od junećeg buta

2 čena belog luka

vegeta

biber

ulje

 

Preliv: 

 

2 jaja

malo mleka

vegeta

4 kašike kisele pavlake

 

Priprema: 

 

U tiganj sipati malo ulja i staviti da se greje. Iseckati crni luk, a šargarepu izrendati i staviti na zagrejano ulje da se prži.

 

Kada luk i šargarepa odmeknu dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne izgubi ružičastu boju (10min). Začiniti vegetom i biberom po ukusu i dodati iseckan beli luk. Sve lepo izmešati. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

 

Za to vreme oprati tikvice i iseći ih na kolutove. Tikvice začiniti vegetom. Polovinu tikvica poređati u posudu za pečenje, koja je vrlo malo nauljena. Preko tikvica staviti nadev od mlevenog mesa i poređati drugu polovinu tikvica. Poklopiti i staviti da se peče.

 

 

Nakon četrdeset minuta musaku preliti smesom od jaja, mleka, kisele pavlake i vegete i vratiti u rernu na dvadeset minuta da se zapeče na 150 stepeni, bez poklapanja.

 

foto: Profimedia

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...