icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

SPECIJALITET KOJEM ĆETE SE RADO VRAĆATI: Piletina Vezuvio JE NAJSOČNIJE jelo od krompira i pilećeg mesa, a priprema je veoma jednostavna (RECEPT)

Podeli:

Ovo italijansko-američko jelo jedno je od najpopularnijih u Čikagu!

 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U pitanju je bogat recept za piletinu sa krompirom i malo graška koji vam predstavlja Lepa& Srećna.


Sastojci:

 

  • 800 gr belog krompira
  • 800 gr piletine
  • 4 kašike putera
  • so, biber
  • sušeni origano
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml bistre pileće supe
  • 50 ml belog vina
  • 150 gr graška
  • sok od pola limua
  • peršun za dekoraciju


Priprema

 

Oljuštiti krompir i iseći ga na krupne kriške.

 

Posolti i pobiberiti, posuti origanom, izmešati sa 3 kašike maslinovog ulja.

Peći u plehu povremeno protresajući na temperaturi od oko 200 C, oko pola sata.

 

Za to vreme, posoliti i pobiberiti piletinu, pa je začiniti origanom.

 

Zapeći piletinu u tiganju, s obe strane, desetak minuta. Prebaciti piletinu na tanjir.

 

U tiganju otopiti puter na tihoj vatri, dodati beli luk da malo pobeli, pa sipati pileću supu i vino.

 

Kad provri, dodati grašak, pa ravnomerno sipati preko krompira.

 

Dodati piletinu, spuštajući komade tako da kožica bude gore.

 

Peći u rerni 20-25 minuta, a poslednjih par minuta uključiti i gril da se piletina zapeče.

 

Napomena:

 

Za ovaj recept je najbolje korisiti batak i karabatak.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...