icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

domaća jela

NE ZOVU GA DŽABE — ČORBADŽIJSKO JELO: Neodoljivi gulaš koji se nekada spremao samo BOGATAŠIMA (RECEPT)

Podeli:

Savršeno kuvano jelo koje će biti idealno za vaš naredni obrok!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.

 

Sastojci:

 

  • 500 g svinjetine
  • malo ulja
  • 1 crni luk
  • 1 zelena paprika
  • 300 g šampinjona
  • 4 čorbadžijske paprike
  • 1 šolja soka od paradajza
  • 3 kisela krastavčića
  • 50 ml belog vina
  • 100 g sira
  • 4 jajeta
  • malo soli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • malo svežeg peršuna

 

 


Priprema

 

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži.

 

U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove.

 

Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

 

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.

 

Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.

 

Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

 

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

 

Napomena

Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...