icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

morate isprobati

ZA NJIH ĆE VAM SVI TRAŽITI RECEPT: Slane bajadere ulepšaće vašu slavsku trpezu

Podeli:

Ko kaže da bajadere moraju biti isključivo slatke?

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Potreban materijal:

 

  • 500g pilećeg belog mesa
  • 300g šunke
  • 300g kačkavalja
  • 200g mariniranih šampinjona
  • 5 jaja
  • 200g kisele pavlake 20%mm
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike brašna
  • 10g praška za pecivo
  • mešavina začina

 

Priprema:


Meso obariti posebno u posoljenoj vodi, ocediti od tečnosti, ohladiti i sitno naseckati. Šunku iseći na rezance, kačkavalj izrendati na krupno rende, a šampinjone iseći na listiće.

 

Tepsiju za pečenje dimenzija približno 30x20cm nauljiti i posuti brašnom. Barenim i iseckanim mesom prekriti dno tepsije, posuti šampinjonima i preko složiti šunku i na kraju rendani kačkavalj.

 

Umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i mešavinu začina po ukusu. Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji. Preko staviti aluminijumsku foliju. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta.

 

Ostaviti je da se skroz ohladi, poželjno je i u frižideru, kako bi se mogli seći lepi parčići.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...