icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

pečen krompir na najbolji način

NAJSOČNIJI, AROMATIČNI KROMPIR IZ RERNE: Jednostavan recept za više nego ukusan prilog

Podeli:

Svejedno da li je u pitanju prilog mesu ili ne, ali pečeni krompir uvek je poželjan i voljen!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pečeni krompir može se napraviti u rerni vrlo jednostavno – pogledajte i kako…

Sastojci za 2 porcije:

 

• 12 do 15 krompira srednje veličine (sirovih ili kuvanih od dana pre)

• 1 glavica luka

• maslinovo ulje

• sveži timijan i ruzmarin

• so i biber

• mlevena paprika (slatka)

• po želji začini za pečeni krompir, sveže narendani parmezan

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Der kleine Gourmet® (@_derkleinegourmet_) on



Priprema:

 

Temeljno operite krompir. Potom ga narežite na kockice, te stavite u veliku posudu. Zatim, sitno naseckajte luk i zajedno s malo maslinovog ulja, naseckanog timijana i ruzmarina, solju i biberom, mlevenom paprikom (po želji začinima za pečeni krompir) stavite u istu posudu. Sve dobro promešajte dok krompir ne bude skroz prekriven uljem i začinima.


Stavite krompir u pleh obložen papirom za pečenje (pazite na to da su krompirići dobro raspoređeni, odnosno da nisu jedan preko drugog) i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta u rerni.

 

U međuvremenu krompir oprezno okrenite. Ako želite, pre kraja pečenja možete posuti krompir s malo narendanog parmezana – daće mu lepu boju i još više arome.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...