icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

DOSTA VAM JE PEKARA I SUVE HRANE? Skuvajte najbolji goveđi gulaš za tili čas!

Podeli:

Po bakinom receptu je uvej najbolje raditi

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

600 gr goveđeg mesa

600 gr crnog luka

250 ml soka od paradajza

1 kašičice peršuna

1 kašičice bibera

2 kašike mlevene crvene paprike

1 kašika vegete

so po ukusu

2 komada lovorovog lista

600 ml vode

6 kašika suncokretovog ulja

po zelji ljute papričice

po zelji malo bosiljka

 

Priprema:

 

Oljuštite crni luk i sitno ga naseckajte.

 

Meso narežite na kockice.

 

Na zagrejanom ulju pržite luk dok ne postakli i dobije tamno žutu boju, pa dolijte vode ( ca 300 ml ) i ostavite da se dinsta na srednjoj temperaturi na 20 minuta.

 

Posle 20 minuta, dodajte 2 kašičice crvene mlevene paprike, lovorov list i govedinu, dolijte vode, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka dok meso ne omekša, pa sa vremena na vreme dolivajte vodu i povremeno promešati.

 

Kada je meso omekšalo i mešavina postala jako gusta, dodajte vegetu i paradajz sok, posolite i pobiberite i kuvajte jos 15 minuta, pred kraj na 5 minuta po želji mozete dodati malo bosiljka i kuvati jos 2 minuta.

 

foto: Profimedia

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...