icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

SJAJAN PREDLOG ZA SVAKO SLAVLJE: Čokoladna mousse torta za sve sladokusce!

Podeli:

Za ovaj neodoljivi recept će vam trebati vremena, ali vredi svaki uloženi trud

foto: Shutterstock

Ohlađeni biskvit stavite na odgovarajući tanjir, i preko njega stavite obruč od okruglog kalupa, pa poprskajte biskvit mešavinom toplog mleka i ruma, a potom rasporedite čoko mousse kremu preko bisvita i dobro poravnajte.

 

Ganache glazura:

Stavite 100 ml slatke pavlake u šerpu da se zagreje i ubacite čokoladu izlomljenu na kockice, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku sjajnu čokoladnu smesu. (Ovaj postupak je isti kao prvi korak kod pripremanja čoko mousse kreme, samo je odnos sastojaka drugačiji.) Prohladite glazuru par minuta, i prelijte preko čoko mousse kreme.

 

Tortu ostavite u frižider da se hladi minimum 3-4 sata, ali najbolje preko noći. Ja sam moju završila uveče i ostavila obruč oko nje do jutra, pa ga tek onda skinula.

 

Ukoliko želite, nakon što ste skinuli obruč, možete dodatno ukrasiti tortu šlagom po želji, ali i ne morate. Ja sam iskoristila jedan šlag krem od vanile umućen sa 150 ml mleka.

 

Dobro rashlađenu tortu secite na kriške i uživajte u čokoladnom ukusu.

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...