icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

NAJBOLJI RUČAK ZA HLADNE DANE: Sladak kupus sa junetinom će vas okrepiti!

Podeli:

Ovaj ručak ćete imati nekoliko dana

foto: Profimeda
foto: Profimeda

Potrebno je:

 

1 glavica kupusa

1/2 kg junećeg mesa (ribic, pauflek ili but)

1 glavica crnog luka

2 krompira

2. šargarepe

1/2 manjeg celera

po 3 grančice peršunovog i celerovog lista

10tak zrna bibera

1 dl kuvanog paradaiza

malo ulja

po ukusu soli

po ukusu bibera

po ukusu aleve paprike

po ukusu suvog biljnog začina

2-3 lista lovora

 

Priprema: 

 

Propržiti usitnjen luk i meso. Zatim staviti trećinu usitnjenog na kocke kupusa, po kupusu rasporediti 1 krompir isečen na kocke i 1 šargarepu na kolutove. Takođe rasporediti pola bibera i lovora, dodati polovinu začina. Staviti ponovo kupus, krompir, šargarepu, začine, lovor i u sredinu celer. Sipati malo paradajza. Na kraju rasporediti kupus koji je preostao. Staviti grančice peršuna i celera pa sve preliti sa ostatkom paradajza.

 

Naliti vodom i kuvati kad proključa na tihoj vatri oko 1,5h. Ako je meso starije i do 2 h. Najbolje je da malo odstoji (oko pola sata) pa služiti.

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...