icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

BLIŽE NAM SE PRAZNICI: Obradujte porodicu ukusnim NOVOGODIŠNJIM KOLAČICIMA sa cimetom!

Podeli:

Možete ih dekorisati po želji, pustite mašti na volju

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci

Za testo:

300 g mekog brašna

100 g margarina

1 jaje

100 g šećera

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

1/2 kašičice cimeta

4 kašičice meda

 

Za dekoraciju:

1 belance

200 g šećera u prahu

1 kašika soka od limuna

 

Priprema:

 

Sjediniti jaje, omekšali margarin, cimet, med, brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.

 

Sve to rukom umesiti, kako bi se dobilo glatko testo. Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko, 30 minuta na toplom da nadodje. Testo rastanjiti oklagijom, zatim raznim kalupima vaditi figurice.

 

Pleh obložiti papirom za pečenje i redjati kolačiće i peći na 180 stepeni, oko 10-15 minuta. Pečene kolačiće skroz ohlaaditi.

 

Posebno pripremiti smesu za dekoraciju. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna i mešati dok se sve ne ujedini.

 

Smesu za dekoraciju sipati u najlon kesu, a potom vrlo malo odseći vrh. A onda polako stiskajući kesu, dekorisati kolačiće po želji. Ostaviti ih tako neko vreme, da se osuše-da se stegne.

 

foto: Shutterstock

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...