icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

neodoljivo

POSNA POSLASTICA ZA SLAVSKU TRPEZU: Sitna medena srca s kafom i rumom oduševiće vaše goste (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko za narednu slavu želite da poslužite svojim prijateljima i porodici nešto drugačije, obavezno probajte ove kolačiće.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 250 g meda
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 300 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 100 g mlevenih oraha
  • 125 g šećera
  • 100 g marcipana
  • 2 kašike ruma
  • prstohvat kardamoma
  • kašika espreso kafe
  • 300 g posne čokolade
  • šarena šećerna srca za ukrašavanje

 

 

Priprema

 

Šećer i med sipajte u posudu i zagrejte na srednjoj temperaturi, povremeno promešajte. Kada se smesa ujednači, sklonite s ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

 

U drugoj činiji izmešajte prosejano brašno, mlevene lešnike i orahe, prstohvat kardamoma i komade marcipana.

 

Prašak za pecivo razmutite sa dve kašike vode, espreso kafu sa rumom i zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna, zamesite glatko testo, umotajte folijom i prekrijte krpom.

 

Posle 60 minuta, testo tanko razvijte oklagijom, modlicom isecite srca, poređajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 10 minuta.

 

Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene kolačiće i ukrasite šećernim srcima.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...