icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prava poslastica

UKUSNA I KREMASTA: Zasladite se tortom sa plazmom i voćem (RECEPT)

Podeli:

Fenomenalan desert za sve ljubitelje voća i plazme.

foto: Serpica.net
foto: Serpica.net

Sastojci i priprema:

 

Za jednu koru (peku se 2)


– 5 belanaca
– 5 kašika šećera
– 3 kašike mlevenog plazma keksa
– 2 kašike mlevenih lešnika ili oraha (pečenih)

 

Umutiti belanca penasto sa šećerom, umešati keks, orahe. Peci u kalupu dimenzija 26 cm. u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ispeći ovakve dve kore.

 

Fil:


– 10 žumanaca
– 6 kašika šećera
– 3 kesice pudinga od karamele (moze i vanila)
– 900 ml mleka
– 100 g maslaca ili margarina
– 5 kašika pečenih lešnika ili oraha
– 150 g lomljene plazme

 

Umutite žumanca sa šećerom, pudingom i 100 ml mleka.


Zakuvajte u prokuvanom mleku. Sklonite sa sporeta pa u vruće dodajte maslac, izmešajte. Na kraju umešajte lešnike ili orahe, lomljenu plazmu.
Preko kore istresite ceo ovaj fil, topao i ostavite da se ohladi.

 

2.fil:

 

– 3 kesice šlaga (120 g)
– 250 ml kisele vode


Umutiti.


– 4 kašike mleka u prahu
– 3 kašike kisele pavlake


Umešati.

 

Kada se prvi fil ohladio, staviti 250 – 300 g voća (po izboru maline, banane..), premazati fil od šlaga, drugu koru koju treba poprskati s malo mleka. Ostaviti da se stegne, dekorisati po želji.

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...