icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživaćete u svakom zalogaju

NAJMLAĐI ĆE BITI ODUŠEVLJENI: Kapkejk-jelkice koje će vaše praznične dane učiniti još slađim (RECEPT)

Podeli:

Nabavite jestive boje i pustite mašti na volju!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Čak i ako niste vešti u dekorisanju, ove tortice ćete lako napraviti. Samo vam je potreban dobar špric za fil!

 

Za nešto jeftiniju varijantu, umesto maskarpone sira možete koristiti i krem sir.

 

 

Sastojci:

 

  • 150 g omekšalog putera
  • 150 g šećera
  • narendana kora 1 limuna
  • 2 jajeta
  • 150 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo

 

Fil:

 

  • 250 g maskarponea
  • sok od 1 limuna
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

 

Ostalo:

 

  • jestiva boja za kolače
  • ukrasne perlice, zvezdice

 

foto: Shutterstock

Priprema

 

Kalupe za mafine obložiti dekorativnim papirnim korpicama. Rernu uključiti na 180°C.

 

Priprema testa

Šećer, narendanu koru limuna i puter penasto umutiti mikserom. Dodati jaja, mleko, so i, na kraju, brašno pomešano s praškom za pecivo.

 

Smesom puniti kalupe (do 2/3) i peći oko 20 minuta.

 

Priprema fila

Maskarpone sir, šećer u prahu i vanilin šećer umutiti, pa dodati sok od celog limuna. Dobro promešati, dodati jestivu boju po želji, pa napuniti poslastičarski špric. Dekorativno filovati ohlađene mafine, tako da se napravi forma jelkice. Po želji ukrasiti perlicama, zvezdicama...

 

Inicijalizacija u toku...