icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

slasno

ZA PRSTE SE LEPI: Ovako se pravi najukusnije praseće pečenje u rerni (RECEPT)

Podeli:

Novogodišnja trpeza se ne može zamisliti bez ukusne prasetine!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako se u vašoj kući još uvek slavi Nova godina na tradicionalan način, ovo je recept koji ne sme izostati.

 

Da bi se dobila hrskava korica, prase premazujte sirćetom ili pivom.

 

Sastojci:

 

  • 5 kg sveže prasetine
  • 5 kašičica soli
  • 3 ½ kašike sirćeta
  • 8 kašika ulja

 

 

Priprema

 

Uključiti rernu na 250 stepeni C. Meso oprati i osušiti papirnim ubrusom. Po površini zaseći kožu unakrsno da se dobije šara na kockice.

 

Na pripremljenu prasetinu dobro utrljati so sa svih strana i staviti u pleh (kožom nagore), prethodno nauljen.

 

Kožicu mesa premazati sirćetom. U pleh sipati hladnu vodu da prekrije dno i staviti u rernu, pa smanjiti temperaturu na 160°C.

 

Peći otprilike 5 h, uz povremeno dolivanje vode.

 

Po potrebi, pred kraj pečenja pojačati temperaturu da se uhvati lepa korica.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...