icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

kao magija!

IZNUTRA HLADAN I KREMAST, SPOLJA — TOPAO I HRSKAV! Evo kako napraviti najukusniji POHOVANI SLADOLED (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko želite da sami napravite ovo malo kulinarsko remek-delo, obavezno probajte ovaj recept.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • sladoled po izboru
  • 2 jajeta
  • mleveni keks
  • ulje

 

Priprema

 

Na plitak pleh položite pak-papir, pa na njega spustite nekoliko većih kugli sladoleda koji ste odabrali. Neka odstoji u zamrzivaču najmanje 45 minuta.

 

Potom u neku dublju činiju sipajte mleveni keks. Jednu po jednu kuglu dobro zamrznutog sladoleda valjajte po mlevenom keksu, pa vratite sladoled u zamrzivač na još pola sata.

 

Dobro umutite jaja, a zatim svaku kuglu umočite u jaje, da biste je nakon toga ponovo uvaljali u keks. Ponovite to još jednom, a onda sladoled vratite u zamrzivač na još sat vremena.

 

U dublju šerpu sipajte ulje i sačekajte da se dobro zagreje. Nakon toga ubacujte kuglu po kuglu i pržite svaku tek po desetak sekundi.

 

Napomena

Umesto keksa, možete koristiti kornflejks, ali bi trebalo da bude odlično izmrvljen.

 

Služite odmah i uživajte u svakom zalogaju!

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...