icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

tajni sastojak

IZNUTRA SOČNE, SPOLJA HRSKAVE: Uz JEDAN sastojak vaše palačinke će biti UKUSNIJE nego IKAD!

Podeli:

Jedan jednostavan sastojak će palačinkama dati neverovatan ukus!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svi obožavamo palačinke! Međutim, postoji i jedan tajni, jednostavni sastojak koji će palačinke učiniti neverovatno ukusnim.

 

Taj tajni sastojak je masnoća od slanine.

 

Upravo je ta masnoća „tajni“ sastojak koji će oplemeniti ukus mnogih jela.

 

Kako sačuvati mast nakon pečenja?

Vrlo jednostavno: ispržite slaninu na masti u tiganju. Izvadite, potom, prženu slaninu i pustite da se tiganj malo ohladi - oko 30 minuta. Zatim, pripremite čistu staklenu teglicu ili keramičku posudu s poklopcem. Mast pažljivo procedite kroz cediljku, ulivajući ga odmah u  teglu. Proceđivanjem ćete dobiti čistu mast - bez zagorelih komadića slanine. Pričekajte da se mast ohladi i stvrdne, pa tek onda zatvorite teglicu. Mast, potom, čuvajte u frižideru (može dugo stajati, praktično dok je ne potrošite).

Zatim, pravite palačinke: zagrejte tiganj, ali umesto da uljem ili maslacem premažeš tiganj, dodajte masnoću od slanine. Potom ispržite palačinke kao i obično.

 

Rezultat: palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po ivici i nadasve su ukusne. Dodajte nadev po želji i uživajte.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antoine Gnemmi (@antoine_gnems) on



 

 

Inicijalizacija u toku...