icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživaćete

BOGAT RUČAK KOJI SE PRAVI NA BRZINU: Neodoljiva splitska paštašuta spremna za pola sata (RECEPT)

Podeli:

Iako je često mešaju sa bolonjeze sosom, paštašuta se pravi veoma brzo, dok se čuveno italijansko jelo krčka nekoliko sati i spada u rague

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko imate malo vremena, a ipak želite da pojedete nešto toplo i ukusno, ovo je pravi recept za vas.

 

Sastojci:

 

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • malo ulja
  • pola kilograma mlevenog mesa
  • jedno pakovanje špageta
  • 1 veći paradajz ili 200 ml kuvanog paradajza
  • so, biber, začini
  • veza svežeg peršuna

 

Priprema

 

Na malo ulja prodinstati luk i šargarepu koje ste sitno iseckali. Kad malo omekša povrće dodati mleveno meso i začine po želji, so, vegetu, biber. Izmešati i doliti malo vode, smanjiti vatru tako da se lagano krčka.

 

foto: Shutterstock

Istovremeno u drugoj posudi staviti da se kuvaju špagete ili makarone. Kad su gotove ocediti i isprati pod vodu.

 

Ukoliko koristite svež paradajz iseckajte ga na kocke i stavite da se dinsta zajedno sa mesom. Ako ste ljubitelj kuvanog njega dodajte 10 min pre nego što je meso gotovo. Nakon dodavanja paradajza u meso promešajte i vodite računa da ne zagori.

 

Svež peršun iseći sitno. Nakon što je sve spremno, meso gotovo, špagete kuvane, dodajte sos u špagete i izmešajte. Zatim dodajte i sitno seckan peršun. Jelo je spremno za posuženje.

 

 

Inicijalizacija u toku...