icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

odličan doručak

ZA SVE KOJI VOLE KULINARSKE AVANTURE: Isprobajte RECEPT za neobičan i vrlo ukusan JAPANSKI omlet

Podeli:

Ako želite promenu za doručak, onda isprobajte „tamagoyaki“ – japanski omlet.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Snažna aroma ovog jela nastaje zahvaljujući pirinčanom vinu i sojinom umaku, a malo šećera brine se za potrebnu slatkoću. Tačnije, kod tamagoyakija se radi o motanom omletu koji se obično sprema u četvrtastom tiganju.

Sastojci za dve osobe:

 

• 4 jaja

 

• 1 kašičica pirinčanog vina

 

• 2 kašičice soja sosa

 

• prstohvat šećera

 

•  malo kocke za supu razmućene sa 1 kašikom vode

 

• malo maslaca za prženje

Priprema:

 

Jaja, pirinčano vino, šećer i kocku za supu pomešajte u činiji, ali da ne nastane pena. Rastopite malo maslaca na srednjoj vatri u tiganju, pa stavite na to oko trećine smese s jajima.

 

Kad jaje očvrsne, namotajte ga od ivice tiganja prema sredini. Potom, stavite na prazan prostor u tiganju opet malo smese od jaja, pa kad očvrsne, namotajte je na drugu polovinu tiganja. To ponavljajte dok ne potrošite svu smesu od jaja. Alternativno - možete jaja napraviti kao i klasičan omlet. 

 


 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...