icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševićete se

ZASLADITE SE KAO PRINCEZA: Omiljeni puding Kejt Midlton obiluje čokoladom i priprema se lako (RECEPT)

Podeli:

Predstavljamo vam poslasticu koja je veoma popularna u britanskoj kraljevskoj porodici

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako volite slatkiše, onda ćete sigurno biti oduševljeni — ovo je omiljeni desert Kejt Midlton i veoma je popularan kod kraljice Elizabete II. Recept za kraljevski desert podelio je bivši kuvar britanske kraljevske porodice Daren Megrejdi.

 

Prema rečima kuvara, puding od čokolade je vrlo lak za pripremu i biće odlična poslastica u hladnim zimskim danima.

 

Sastojci za 6 porcija

 

Za puding:

 

  • 170 g urmi, isečenih na 8 delova
  • 1 kašika sode
  • 240 ml ključale vode
  • 60 g putera
  • 170 g šećera,
  • 225 g tamne čokolade
  • 1 jaje
  • 230 g brašna
  • 1 kašika vanile
  • 1 kašika prašak za pecivo

 

foto: Shutterstock

Za sos:

 

  • 312 g žutog šećera
  • 200 g putera
  • 125 g tamne čokolade
  • 9 kašika slatke pavlake

 

Priprema

 

Sjedinite sve sastojke za sos i stavite da ključaju na jakoj vatri i kuvajte 4 minuta. Podelite sos na dva dela, jedan (oko 350 ml) ostavite za puding, drugi za ukras.

 

Urme stavite u kipuću vodu dodavanjem sode. Mešajte dok se soda ne rastopi i ostavite da se ohladi.

 

Maslac i šećer aktivno pomešajte, dodajte jaje i esenciju vanile i nastavite da mutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim urme i čokoladu. Sve mešajte dok ne postane glatka smesa. Smesu stavite na sos od hladnog pudinga.

 

Prekrijte sve folijom i stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smese ne izađe potpuno čista. Kada je puding gotov, zagrejte preostali sos. Stavite puding na tanjir i prelijte sosom. Poslužite sa šlagom ili sladoledom.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...