icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživaćete u svakom zalogaju

POTREBNO VAM JE SAMO 20 MINUTA: Piletina je najmekša ako se priprema baš ovako (RECEPT)

Podeli:

Ukusna, slasna, neodoljiva!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Piletina spremljena na ovaj način je veoma mekana i ukusna, uverite se i sami!

 

Sastojci:

 

  • Četiri pileća filea
  • So i biber po ukusu
  • Kašika začinskog bilja (ruzmarin, peršun...)
  • Dve kašike maslinovog ulja
  • 60 mililitara jabukovog sirćeta
  • 55 grama hladnog putera (iseći na kockice)
  • Kašika vode (po potrebi)

 

Priprema

 

Pospite piletinu solju i biberom.

 

U dubljem tiganju zagrejte ulje na vatri srednje jačine, dok ne počne da ključa.

Zatim u to stavite meso, pospite začinskim biljem, i ostavite da se prži oko 5-6 minuta, pa je okrenite na drugu stranu i ostavite oko pet minuta da se krčka.

 

Zatim u tiganj dodajte jabukovo sirće i puter, pa blago protresite tiganj da se puter rastopi, i ostavite da se sve zajedno krčka još 2-3 minuta. Ukoliko je sos previše gust, dodajte kašiku-dve vode.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...