icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

UKUSNA POSLASTICA UZ CRNU KAFU: Domaća krempita će vas očarati!

Podeli:

Sve sastojke možete pronaći u svojoj kuhinji

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

1 pakovanje lisnatog tiesta

6 jaja

20 kašika šećera

2 l mleka

0,5 l vode

2 vanilin šećera

5 kašika brašna

350 g gustina

1 puding od vanile

za posipanje šećer u prahu

oko 200 ml pavlake za šlag

 

Priprema: 

 

 

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati oba lista lisnatog testa, staviti na pleh, jedan list iseći oštrim nožem na kvadrate željene veličine, izbockati viljuškom, pa peći u rerni zagrejanoj na 220 C oko 5 minuta. Mleko sipati u šerpu, pa staviti da prokuva. Umutiti žumanca, 10 kašika šećera, vanilin šećer, dodati puding, gustin i brašno,koje smo pomiešali sa vodom, pa sve dobro sjediniti. Izliti u mleko, pa kuvati kao puding, miešajući sve vreme, dok se masa ne zgusne.

 

Posebno umutiti belanca sa 10 kašika šećera u čvrst sneg. Umućen sneg pažljivo sjediniti sa još toplom kremom. Dodati i umućenu pavlaku za šlag, pa sve lagano sediniti. Staviti kremu na jedan pečen list lisnatog, u duboki pleh, pa prekriti listom, koji je izrezan. Dobro ohladiti, pa posuti prah šećerom.

 

foto: Profimedia

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...