icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

tako je i zdravije i ukusnije!

NAJUKUSNIJA PRŽENA RIBA BEZ TRUNKE BRAŠNA: Moćan trik za spremanje fileta pastrmke koje svaka domaćica mora da zna

Podeli:

Kako spremiti reš prženu ribu bez brašna? Evo recepta!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Najvažnije pri pripremi ribe je da, pre svega, kupite svežu ribu. Obratite pažnju na sledeće — meso sveže ribe je čvrsto, škrge crvenkastoružičaste, a oči ispupčene i bistre. Sveža pastrmka nikad neće imati neprijatan miris, a uvek ima na koži malo sluzi koja možda izgleda neprijatno ali je znak svežine, piše Lepa & Srećna.

 

Za početak, pastrmku očistite, operite i filetirajte (to možete zamoliti i u ribarnici).

 

Osušite filete, posolite i dodajte ostale začine ako želite (možete je čak i pobiberiti ili posuti ljutom papričicom).

 

Za prženje je važno da znate jedan trik, a to je — gde se stavlja ulje.

Nemojte nikad sipati ulje u tiganj! Samo će početi da gori i dimi se dok se greje.

 

Suprotno tome, ugrejte tiganj (bilo bi dobro da imate težak, tučani tiganj), a prelijte uljem filete i to ne više od kašičice po filetu.

 

Pažljivo spustite filete na vreo tiganj - na strani gde je koža - i pržite na srednjoj temperaturi.

 

Za prosečnu pastrmku dovoljno je da je pržite oko 20 minuta na jednoj i oko 10-15 minuta na drugoj strani.

 

Najbolje je da koristite široku, ravnu špatulu sa šupljinama, tako da možete da obuhvatite najveći deo fileta u jednom potezu. Ovako možete da ispržite i filete drugih riba, kao i sve sitnije ribe - porcijaše - koje mogu da stanu u tiganj.

 

Samo, kad pržite ribu ucelo, potrebno je da podesite dužinu prženja.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...