icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

VREME JE DA POZOVETE GOSTE NA RUČAK: Ukusna teleća čorba je uvek pravi izbor

Podeli:

Većinu sastojaka možete pronaću u svom špajzu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

500 g teletine od buta

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 peršun

1 paškanat

2 krompira

1 manji koren celera

100 g graška

2 kašike masti

peršunovo i celerovo lišće

lolber

1 goveđa kocka za supu

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 kašičica suvog začina

2 kašike brašna

2 dl kisele pavlake

1 žumance

1 limun

malo ulja

 

Priprema:

 

U šerpu staviti mast, sitno iseckano meso i sitno iseckan crni luk, pa dinstati 15 minuta uz povremeno dolivanje vode. Za to vreme ostatak povrća očistiti i iseckati na sitne kockice, pa i njega ubaciti u šerpu. Dodati, so, biber, začin, sitno seckano peršunovo i celerovo lišće, 2 dl vode, pa na laganoj vatri dinstati još 1h. Kada se sve lepo udinstalo, naliti 2l vode, staviti lolber i kocku za supu, pa ostaviti čorbu da provri. U tiganju na malo ulja sa 2 kašike brašna napraviti belu zapršku, pa njome zapržiti čorbu. Kuvati je još 10 minuta. Posebno umutiti kiselu pavlaku i žumance sa malo čorbe i dodati pred kraj, samo da provri.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...