icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

OKUPITE NAJMILIJE ZA TRPEZOM: Domaća pita sa krompirom će se svima dopasti

Podeli:

Idealno u vreme kad ne možete u nabavku

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 ml vode

600 g brašna

2 supene kašike ulja

6 srednjih krompira

1 veća glavica crnog luka

so

biber

svinjska mast ili ulje

 

 

Priprema:

 

Umesiti testo od vode, brašna, ulje i malo soli, tako da se ne lepi za ruke.

 

Testo podeliti na dva dela i ostaviti na brašnom posutoj podlozi pokriveno salvetom.

 

Za to vreme oljuštiti krompir, izrendati, sitno iseckati crni luk i posoliti po želji.

 

Jednu polovinu testa posle pola sata razviti na stolanjaku, staviti pet kašika ulja ili masti, posuti isceđenim krompirom.

 

Staviti u podmazan pleh.

 

Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.

 

Premazati odozgo sa dve kašike ulja  ili masti. Pecite pitu u prethodno zagriejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...