icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno i ekonomično

KAKO PREVARITI DECU DA JEDU POVRĆE? Džejmi Oliver objavio „KARANTINSKI“ RECEPT koji mame i tate moraju da znaju

Podeli:

Čuveni britanski kuvar ponosni je otac petoro dece i ponekad je morao da koristi sve svoje veštine i kulinarske trikove kako bi se njegovi mališani hranili zdravo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džejmi Oliver (44) podelio je s pratiocima na Instagramu recept koji je nazvao „idealnim za kišni dan“. On je objasnio da je reč o ragu sosu koji može da se zamrzne i, po potrebi, iskoristi kad se porodici prijedu špagete, lazanje, čili ili kaneolni.

 

Oliver je dodao da se ovaj sos priprema veoma lako i da je ekonomičan i istakao da je to sjajan način da se „na prevaru“ u ishranu dece ubaci povrće.

 

foto: Profimedia

U skladu s tim što je njegova porodica sedmočlana, ovo je obrok za sedam osoba.

 

Sastojci:

 

  • 2 grančice ruzmarina
  • 100 grama dimljene slanine
  • kilogram mlevene govedine (može da se zameni s pola kilograma sočiva)
  • kilogram mlevene svinjetine
  • dva crna luka
  • četiri šargarepe
  • četiri grančice celera
  • pire od paradajza
  • četiri konzerve pelata
  • oko litar vode, više po potrebi


Piprema


Iseckajte ruzmarin i slaninu, a onda i sve povrće.


Sipajte kašiku maslinovog ulja i stavite tiganj da se greje, potom spustite u njega rizmarin i slaninu. Dodajte govedinu (ili sočivo), zatim svinjetine i dobro promeštajte.


Mešajte desetak minuta, potom dodajte iseckano ovrće, a zatim mešajte još desetak minuta.


Dodajte dve supene kašike pirea od paradajza i pelata.


Sipajte vodu i ostavite da se krčka na nižoj temperaturi između jedan i dva sata.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...