icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

neodoljiva

5 SASTOJAKA, 20 MINUTA: Čokoladna torta čarobnog ukusa koju ćete OBOŽAVATI (RECEPT)

Podeli:

Desert koji osvaja gotov za tili čas.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

 

  • 350 g čokoladnih keksića
  • 370 ml mleka
  • 2 ¼ kašičice praška za pecivo

 

Za preliv:

 

  • 120 g čokolade (mlečene ili tamne)
  • 1/3 šolje punomasnog mleka


Priprema


Čokoladne keksiće izblendirajte dok ne dobijete sitne mrvice.
U veću posudu sipajte čokoladne mrvice, a zatim dodajte malo praška za pecivo i lepo sjedinite, pa dodajte mleko. Opet promešajte, pa štapnim mikserom umutite dok ne dobijete glatko testo. Stavite testo u posudu (20x20cm) obloženu papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite. Pecite na 180°C oko 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.


Tortu možete premazati kremom od lešnika ili brzo napraviti ganaš tako što ćete otopiti čokoladu s vrućim mlekom i mešati je dok ne postane glatka. Nalijte ganaš odozgo i ravnomerno rasporedite, a zatim ostavite da se stegne pre sečenja.

 

 

Inicijalizacija u toku...