icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jednostavno i ekonomično

NIKAKO GA NE BACAJTE: Napravite ukusan sos OD STAROG HLEBA po receptu Džejmija Olivera

Podeli:

Možete preliti bilo koje meso ovim sosom i rezultat će biti sjajan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 srednji crni luk
  • 6 karanfilića
  • 1 lovorov list
  • prstohvat mlevenom muskatnog oraščića
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • 280 ml mleka
  • 110-140 g mrvica belog hleba
  • 30 g putera
  • 2 kašike pavlake


Priprema


Stavite crni luk (proboden karanfilićem), lovorov list, muskatni oraščić, biber, so i mleko u šerpu, ostavite da provri i neka se krčka nekih 5 minuta.

 

Sklonite sa vatre i pustite da odstoji 15 minuta. Mleko procedite, a sve ostalo bacite. Zatim stavite da ponovo provri.

 

Umešajte postepeno mrvice hleba. Važno je da one budu krupnije kako bi tekstura sosa bila zanimljivija.

 

Dodajte puter i pavlaku, pa začinite prema ukusu.

 

Ukoliko vam se sos čini previše tečan dodajte još hlebnih mrvica, a ako je gušći sipajte još mleka. Možete dodati senf da pojačate pikantnost sosa.

 

 

Inicijalizacija u toku...