icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

obavezno probajte

PRAVI SE LAKO I IZGLEDA PRELEPO: Staklena torta je svakog leta glavni poslastičarski trend! (RECEPT)

Podeli:

Verovali ili ne, ovu interesantnu poslasticu nije teško napraviti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ruska fud blogerka Olga Noskova poznata je po tome što često deli fotografije dezerta ukrašenih veoma glatkom i sjajnom glazurom tako da imaju „stekleni efekat“.


Ipak, iako izgledaju kao da su napravljene od stakla, ove poslastice su i te kako jestive i navodno veoma ukusne, a Olga je pre nekoliko godina objavila i recept za svoju čuvenu glazuru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Noskova ?? (@olganoskovaa) on


Sastojci:

 

  • 20 g želatina u prahu
  • 120 ml vode
  • 300 g glukoze
  • 300 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 300 g čokolade (bele, crne ili mlečne)
  • boje za hranu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Noskova ?? (@olganoskovaa) on


Priprema


Stavite želatin u hladnu vodu. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu. Sklonite s vatre i u smesu dodajte želatin.


Dodajte kondenzovano mleko. Prelijte preko čokolade i maslaca i mešajte da mehurići sa vazduhom nestanu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Noskova ?? (@olganoskovaa) on


Temperatura glazure treba biti 35 stepeni pa dodajte boju koju želite. Mramorni izgled kolača postiže se prelivanjem preko njega glazurama različitih boja odjednom.

 

 

Inicijalizacija u toku...