icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

otkrio svoje trikove

KARBONARA ZA MANJE OD 10 MINUTA! Gordon Remzi pokazao kako najbrže napraviti popularno italijansko jelo (RECEPT)

Podeli:


Ne morate da budete svetski poznat kuvar da bi vam ovo pošlo za rukom, dovoljno je da pratite njegova uputstva

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavni kuvar je na svom Youtube kanalu podelio recept za pripremu karbonare na njegov način za samo 10 minuta, piše Stvar ukusa.

 

Opuštajuće kuvanje sa članovima porodice je uvek zabavnije, a to je Gordon Remzi pokazao u ovom snimku. Pogledajte da li je uspeo da napravi ovaj fantastični recept za tako kratko vreme i kako mu je ćerka u tome pomagala.

 

Ovo je recept za jednu osobu.

 

Sastojci:

 

  • slanina ili pančeta
  • špagete
  • 2 žumanceta
  • 2 pečurke
  • 2 čena beli luk
  • 1 ljuta paprika
  • malo smrznutog graška
  • 180 g kisele pavlake
  • parmezan
  • so
  • biber
  • ulje
  • peršun


Priprema


Prokuvajte vodu i ubacite špagete unutra. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i ubacite iseckanu slaninu na kockice (može i dimljena) i pobiberite. Zatim iseckajte beli luk na listiće i dodajte slanini. Takođe dodajte pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška. U posudi u kojoj ste odvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku. Sve to lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa opet promešajte.

 

Zatim uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima. Kada su špagete gotove procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima. Promešajte lepo i dodajte smesu sa žumancima. Opet promešajte. Kuvajte kratko tako i špagete su gotove.

 

 

Inicijalizacija u toku...